woensdag 17 juli 2013

Welkom en iets over mijzelf

Iets over mezelf


Sinds we onze exposities organiseren in Galerie Mocca in Harderwijk schilder ik weer veel op straat. Het leeft veel meer dan in een atelier. Je hebt snel heel veel en vooral leuke contacten.

Hieronder ben ik aan het werk bij de Fontein op de Vischmarkt in Harderwijk.De werkjes zijn los geschilderd. Noem het een soort impressies. Het zijn geen gedetailleerde weergaven maar benaderen de werkelijkheid. Daardoor krijgen ze een wat andere dimensie dan foto's. Ze zijn geschilderd in acryl of olieverf. Ook een enkele pentekening wil er wel eens tussen verdwalen, gemaakt met rietpen in Oostindische inkt.

Harderwijk heeft heel veel schilderachtige plekjes. Soms niet meer dan een stukje stadsmuur dat in een "moderner" pand is verwerkt.  Maar ook nog fraaie gebouwen, die redelijk in conditie zijn gebleven.

Op dit weblog zet ik de werken als ze klaar zijn. Ze zijn op werkelijke grootte te zien in Galerie Mocca (http://www.galeriemocca.nl) op de Vischmarkt in Harderwijk.  Mocht u er inlichtingen over willen, dan kan dat natuurlijk altijd via het contactformulier hier op de pagina.

In veel gevallen is gepoogd de plaats waar ze gemaakt zijn zo goed mogelijk weer te geven.

Jan Sibie

PS. Tgv een bouwkundig probleem hebben we de galerie aan de Vischmarkt moeten verlaten. De schetsen zijn inmiddels vrijwel alle verkocht via internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten